Comenzile sunt expediate în fiecare zi de luni și miercuri

Interviuri, articole și vorbă lungă

Pentru că sunt recunoscătoare tuturor celor care fac efortul de a aduce în atenția publicului cărțile pentru copii și pe cei ce trudesc în spatele lor, dar și arta și artiștii din România, am să adun aici interviuri și articole unde am avut ocazia să vorbesc despre carte pentru copii, pasiunea pentru ilustrație și bineînțeles, despre țărăneii și lumea lor, ca să inspire mai departe.

 

Aprilie 2020 – mic articol apărut în cadrul Benzi desenate romanesti.blogspot, semnat de nimeni altul decât Dodo Niță, pe când țărăneii mei de abia scoseseră capul în lume în câteva postări în social media:

http://benzidesenateromanesti.blogspot.com/2020/04/diana-tivu-si-omuletii-sai-minunati.html

Oriunde au de ajuns țărăneii mei și lumea lor în viitor, mereu rămân recunoscătoare celor care s-au oprit să-i salute de la început, înaintea tuturor. Mulțumesc enorm, Dodo Niță!

 

iunie 2020 – articol pentru Revista Orient Românesc număr iunie, pag. 82-85:

http://orientromanesc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Iunie-Orient-2020-web.pdf

 

august 2020 – interviu pentru Librăria lui Andrei, cu întrebări grele despre artă, copilărie și impactul pandemiei covid:

https://www.librarialuiandrei.de/blogs/news/diana-tivu-ilustrator-am-ilustrat-de-cand-ma-stiu

 

noiembrie 2020 – interviu pentru Corint Junior blog:

https://corintjunior.ro/la-multi-ani-tuturor-artistilor/

 

decembrie 2020 – interviu video pentru Secvențe Trinitas, cu și despre munca mea de ilustrator, dar mai ales despre lumea țărăneilor și dragostea pentru satul tradițional românesc:

 

aprilie 2021 – interviu pentru Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj – Blogul copiilor, despre ilustrație și bucuria lecturii în copilărie:

https://copiibjc.bjc.ro/?p=8771

 

aprilie 2021 – podcast pentru “Librarul cu papion” librărie pentru copii, pentru toți cei care vor să știe despre acele “ce și cum” se face o carte pentru copii, dar și multă vorbă despre pasiunea pentru carte și viața de artist:

 

mai 2021 – interviu pentru DPH blog:

https://blog.edituradph.ro/2021/05/17/diana-tivu-o-simpla-imbratisare-este-cel-mai-bun-remediu-pentru-frica/

 

octombrie 2021 – interviu și ilustrație live pentru Biblioteca Românească Olanda în cadrul Kinderboekenweek:

https://www.facebook.com/biblioteca.biebro/videos/880672152589275

 

mai 2022 – interviu pentru IQads [Art&Magic] :

https://www.iqads.ro/articol/59880/art-magic-diana-tivu-creativitatea-se-hraneste-lucrand-cred-ca-practica-pentru 

 

noiembrie 2022 – un interviu video cu demonstrație grafică, parte din proiectul “CARTE ImPARTE”, o serie de interviuri cu opt autori și ilustratori români contemporani, realizat de Asociația pentru Creativitate ca material didactic video pentru susținerea dialogului despre cartea pentru copii. Toate interviurile sunt disponibile pe canalul de YouTube “Asociatia pentru Cretivitate”

 

martie 2023 – un podcast la invitația Ramonei Costin (www.ramonacostin.ro), parte din colecția de podcasturi “Stare de bine”, mare parte despre ilustrație, dar mai ales despre alegerile care contează la final de zi. Câți oameni, atâtea răspunsuri pentru căutarea stării de bine, așa că vă invit să aruncați o ureche la podcasturi din serie pe canalul de Youtube al Ramonei și pe pagina web.

 

iulie 2023 – un podcast live la BZI (Cotidianul Bună Ziua Iași) moderat superb de Georgiana Adam, cu vorbă lungă despre fix ce îmi place mie cel mai mult și mai mult: ilustrație, cărți și pasiunea pentru ele.

 

decembrie 2023 – interviu video pentru emisiunea “Căsuța cu idei”, moderată de Mioara Mihai, la Speranța TV, cu vorbă lungă despre povestea “Căruța-căsuța” și importanța educației despre patrimoniu, dar și idei creative pentru cei mici pornind de la carte.

 

decembrie 2023 – interviu pentru Revista Atelierul despre munca de ilustrator liber profesionist, creativitate și planuri de viitor.

https://www.revista-atelierul.ro/2023/12/01/diana-tivu/?fbclid=IwAR3lmEIvzPszPsiSqIyAKv9o6uLOznsykcWoWgmqvKzKIboFUmMb3jjDigA

 

martie 2024 – articol pe blogul Benzi desente semnat de nimeni altul decât Dodo Niță despre parcursul carierei mele. În timp ce apărea acest articol, lucram de zor chiar la prima mea carte de bandă desenată pentru copii.

https://benzidesenateromanesti.blogspot.com/2024/03/diana-tivu-portret-de-artista.html?