Comenzile plasate în perioada 9-16 iulie vor fi expediate miercuri, 17 iulie

Comenzile sunt expediate în fiecare zi de luni și miercuri

„PERNUȚA SPERIATĂ și teribila viață a unei jucării de îmbrățișat”

“Pernuța Speriată și teribila viață a unei jucării de îmbrățișat” text și ilustrații Diana Tivu, editura DPH 2021.
32 pagini complet ilustrate, cartonată. Ilustrații realizate în pictură digitală.

Este al treilea volum al seriei și un mic omagiu adus celor mai importante jucării din viața unui copil – jucăriile de îmbrățișat, acele jucării care sunt acolo pentru cel mic oriunde trebuie să ajungă într-o lume din ce în ce mai mare, pentru că niciodată nu se știe când e nevoie de ceva drag de strâns în brațe.
Pernuța este fix o astfel de jucărie și Dănuțul ei o iubește de nu mai poate!

„Oricât de mare se face lumea lui Dănuț și oriunde are de ajuns în ea, Pernuța este acolo, cu el, pentru că niciodată nu se știe când este nevoie de ceva drag de îmbrățișat.
Pernuța speriată este jucăria de îmbrățișat a lui Dănuț și oriunde trebuie să ajungă Dănuț, acolo este și ea: la grădiniță, la bunici sau chiar la doctor, pentru că niciodată nu se știe când băiatul are nevoie de o îmbrățișare.
Noile aventuri ale Pernuței speriate ne arată cât este de important să facem loc pentru un prieten prețios care să însuflețească și să lumineze momente ale vieții.
Pe unde ajunge, problemele se țin lanț de micuța Pernuță. Dar ea este sigură că niciun alt Dănuț nu este ca Dănuțul ei, cum nicio altă jucărie, fie ea și de îmbrățișat, nu știe să se lase iubită așa cum face Pernuța. Oricare ar fi drumul pe care merge Dănuț, Pernuța este mereu acolo unde el vrea să ajungă. Este bucuroasă să fie cu Dănuțul ei chiar și când el nu are altceva mai bun de făcut decât să se facă bine, atunci când ajunge la spital. O îmbrățișare cunoscută transformă orice pereți necunoscuți în acasă.
Iar cu un astfel de prieten alături, adio momente de neliniște! „
Al treilea volum al seriei Pernuța Speriată surprinde micile peripeții pe care le are Pernuța însoțindu-l pe Dănuțul ei la grădiniță, la bunici și chiar la doctor. Ca și în volumele anterioare, temele aboradate – în acest caz, temerile legate de lumea din ce în ce mai largă și necunoscută dincolo de spațiul domestic – sunt privite exclusiv din perspectiva jucăriei de îmbrățișat (“doudou” – concept despre care am mai discutat pe pagina mea și de fiecare dată când am ocazia), care știe că dacă se ține bine de Dănuțul ei, poate să treacă cu bine prin orice. Ba mai mult, curajul cu care Dănuțul înfruntă mici obstacole, sunt lecții nemaipomenite de curaj pentru ea.

Ilustrația și textul sunt gândite să lase loc pentru dialog între părinte și copil, iar temerile pe care copilul le recunoaște conștient sau nu în Pernuță, le poate proiecta asupra propriei pernuțe-jucărie la nevoie, la fel ca în carte. Întreaga serie am fost preocupată să spun povestea în compoziții grafice cât mai diverse și intuitive, cu multe detalii pe care cei mici să le urmărească și să le recunoască din volumele anterioare.


În final, este o carte despre copii curajoși, care își iau jucăria de îmbrățișat de mână și pornesc la drum, iar dacă li se face frică de necunoscutul din fața lor, jucăria este acolo să fie îmbrățișată și să facă totul un pic mai bine.

Un mic deliciu pentru mine, este să folosesc paginile de forzaț ca să adaug mici narațiuni cu personajele din carte, doar așa, pentru că pot 😉 Ghiciți pe ce muzică dansează roboțelul?

Ca autor de text și ilustrație concomitent, am posibilitatea să spun povești oricum îmi doresc, de aceea , în toate volumele seriei “Pernuța Speriată”, povestea se extinde în ilustrație până la ultima bucată de hârtie disponibilă.

Volumul se găsește și în format audio-video superb interpretat de actorii de la Teatrul pentru copii Ion Creangă din București în colaborare cu editura DPH.
Link youtube mai jos:

Toate cele patru volume ale seriei se pot găsi în mai toate librăriile online și fizice. Link către pagina editurii DPH:
https://www.edituradph.ro/carti-copii/pernuta-speriata