Comenzile sunt expediate în fiecare zi de luni și miercuri

„PERNUȚA SPERIATĂ și teribila noapte cu lună plină”

“PERNUȚA SPERIATĂ și teribila noapte cu lună plină”, text și ilustrații Diana Tivu,editura DPH, 2017.
32 pagini complet ilustrate, cartonată. Ilustrații realizate în pictură digitală.

“Pernuța Speriată” și teribilele ei aventuri este carte mea de debut ca autor/ilustrator și devenit primul volum al seriei de cărți ilustrate care au central personajul pernuța. A fost urmat de “PERNUȚA SPERIATĂ și teribila cutie cu viteze și bulbuci” în 2018 și în 2021 de “PERNUȚA SPERIATĂ și teribila viață a unei jucării de îmbrățișat”, respectiv “PERNUȚA SPERIATĂ și întâlnire cu Moș Crăciun”, toate lucrate în colaborare cu editura Didactica Publishing House.


Este o serie de cărți ilustrate potivite vârstei 2-5 ani, care beneficiază de simbioza ilustrației și textului gândite împreună. Când o poveste este spusă în puține cuvinte, ficare cuvânt este ales cu grijă și textul trebuie să aibă intonație, voiciune și ritm când este citit cu voce tare, lucruri firești, dar care se pierd adesea când textul este în traducere dintr-o altă limbă.
Am căutat să creez ilustrații animate și expresive, urmărind acțiunea poveștii cadru cu cadru sau uneori imagini largi cu multe detalii pe care copilul să le recunoască.


“Noaptea este plină de spaime și pericole pentru Pernuța lui Dănuț: întuneric peste tot, umbre lungi care se întind suspect prin cameră și luna curioasă care trage cu ochiul pe fereastră. Când o sperietură de proporții o aruncă într—o teribilă aventură nocturnă, Penuța ajunge să se lupte cu toate temerile ei și, în final, își găsește liniștea si somnul.
Aventurile Pernuței Speriate ne învață că ceea ce ne înfricoșează este, de cele mai multe ori, doar rodul imaginației noastre și că frica nefondată nu conduce decât la și mai multă frică.
Și să nu uităm niciodată că cel mai bun remediu pentru fircă sunt o strângere în brațe și un strop de iubire.”


Pe lângă text și ilustrație, povestea seriei este gândită să iasă din pagină prin confecționarea unei pernuțe speriate “doudou” (primul volum are la final instrucțiuni pas cu pas) pe care cel mic să o aibă aproape și pe care să-și proiecteze propriile frici și să le tempereze cu o simplă îmbrățișare.

Un mic deliciu pentru mine, este să folosesc paginile de forzaț ca să adaug mici narațiuni cu personajele din carte, doar așa, pentru că pot 😉

Cred cu tărie în importanța cărților bogat ilustrate pentru vârste fragede de citit împreună, care să creeze conexiune și amintiri ce vor sedimenta baza inconștientă a modului în care copilul se va raporta la lectură pe viitor. Mai cred în importanța abordării unor teme simple dar cruciale vârtei sub 5 ani, cum este teama de întuneric și zgomote, teama de necunoscuți care pot deveni prieteni, drumuri la doctori, grădiniță, etc. , toate abordate cât mai ludic și intuitiv, cu mult haz și loc pentru discuții, cu ilustrații bogat detaliate și cu posibilitatea să facă parte din viața de zi cu zi a copilului.

Primul volum este disponibil și pe pagina mea de Youtube ca audiobook animat moantat și narat chiar de subsemnata.
Link youtube mai jos:

Volumul se găsește și în format audio-video superb interpretat de actorii de la Teatrul pentru copii Ion Creangă din București.
Link youtube mai jos:

Toate cele patru volume ale seriei se pot găsi în mai toate librăriile online și fizice. Link către pagina editurii DPH:
https://www.edituradph.ro/carti-copii/pernuta-speriata