Comenzile plasate în perioada 9-16 iulie vor fi expediate miercuri, 17 iulie

Comenzile sunt expediate în fiecare zi de luni și miercuri

“Căruța-căsuța”

 

“Căruța-căsuța”, editura Art Conservation Support –ACS, 2023, 32 pagini, paperback

O poveste menită să fie descoperită cu răgaz, într-un exerciţiu de răbdare şi curiozitate.
Este povestea unei familii de țărănei ce pleacă din satul lor din Gorj tocmai până la marea cea mare. Și nu o fac oricum. Își transformă căruța cu boi într-un mijloc de transport inedit: o căruță-căsuță.
Pornesc la drum spre câmpie, descoperă îndeaproape Bucureștiul de altădată, musai cu o vizită la târg și o găzduire la han, ca mai apoi, tot mergând spre răsărit, să observe cum satele sunt din ce în ce mai diferite.
Aventura lor se desfășoară în pagini, ca o călătorie de descoperire a unei lumi puternic inspirate de patrimoniul local de la jumătatea secolului al XIX-lea. O lume uneori suprarealistă, mereu ludică, ce se deschide în ilustrații ample, bogat detaliate cu elemente de arhitectură, cultură materială și spirituală, animate de personaje și animale ce nu stau locului în pagină.

Țărăneii sunt protagoniștii unei lumi întregi imaginate în culori inspirate de satul de altădată, unde viața are un ritm mai așezat, cerul este mereu senin și poveștile sunt pline de umor, inocență și uimire.

Toate ilustrațiile din acest volum sunt lucrate în linie de peniță și acuarelă pe hârtie, într-un festin de pigmenți, detalii și personaje care se mișcă peste tot în pagină. Am căutat să deschid o altă lume pentru copiii de azi și să ademenesc cititorul să fugărească povești pe fiecare pagină. (În poză este ilustrația în original alături de coperta cărții publicate.)

Textul dă voce personajelor și adaugă savoare, dar lasă loc de noi idei și întrebări. Este o lume ce nu se poate îngrămădi doar într-o carte, este o lume pe care cititorul să o completeze cu tot ce știe despre patrimoniu și cultura populară și, mai ales, este o lume din care eu mai am multe povești de spus.